چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم ؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در دنیای پرتنش و اقتصادی امروزه، بهبود وضعیت مالی خود یکی از اولویت‌ های اساسی برای افراد و خانواده‌ ها است. وضعیت مالی به تعادل میان درآمد و هزینه‌ ها، مدیریت بدهی‌ ها، سرمایه‌گذاری‌ های هوشمندانه و برنامه‌ ریزی مالی مناسب وابسته است. حتما می پرسید چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم؟ در این مقاله، به بررسی راهکارها و مشاوره‌ هایی برای بهبود وضعیت مالی خود خواهیم پرداخت. برای بهبود وضعیت مالی باید به 4 جنبه مهم افزایش درآمد، مدیریت هزینه ها، سرمایه گذاری و آموزش توجه بیشتری داشته باشید. در ادامه شما را راهنمایی خواهیم نمود.

چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم: سرمایه گذاری

افزایش درآمد اولین و اصلی ترین راهکار برای بهبود وضعیت مالی است. با استفاده از روش هایی می توان درآمد خود را افزایش داد که در زیر این روش ها را توضیح داده ایم.

1. افزایش درآمد در فضای آنلاین

با توجه به پیشرفت روزافزون فضاهای مجازی امروزه می توان با فعالیت آنلاین در فضای مجازی به درآمد خوبی رسید. همچنین اگر شما بتوانید تبلیغات شغل خود را در فضای مجازی انجام دهید، مطمئنا درآمدتان بیشتر شده و موجب شناخت بیشتر شغلتان و فروش محصولات یا خدماتتان می شود.

2. افزایش مهارت‌ ها و تخصص‌ ها

یکی دیگر از راه هایی که می توان در جواب سوال چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم، نام برد. شرکت در دوره های آموزشی مربوط به شغل فعلی یا شغل موردنظر برای شماست. با بهبود مهارت‌ ها و تخصص‌ های خود، می‌ توانید به عنوان یک فرد متخصص در حرفه خود شناخته شوید و درآمد خود را افزایش دهید. به زبان ساده تر داشتن مهارت کافی در هر شغلی موجب موفقیت بیشتر در آن می شود.

3. تخصیص دارایی در بازارهای مالی

یکی از راه هایی که به صورت غیر مستقیم به افزایش درآمد کمک می کند، تخصیص دارایی در بازارهای مالی است. شما به واسطه تخصیص دارایی در بازارهای مالی همچون املاک، طلا و… می توانید درآمد خود را افزایش دهید.

4. تلفیق خلاقیت و کار

به کار گیری خلاقیت در هر حوزه از کارتان موجب بهبود وضعیت مالی و درآمدتان می شود. از آنجایی که همه مردم به خدمات و وسایل جذاب و خلاقانه علاقه دارند، شما با به کار گیری خلاقیت در کسب و کارتان، موجب بهتر دیدن شدن آن و در نتیجه افزایش فروش محصولات و خدماتتان می شوید.

5. انجام کارهای پروژه ای

کارهای پروژه ای به کارهای کوتاه مدت گفته می شود که ثابت نمی باشد و شما ممکن است در طی سال چند کار پروژه ای را قبول کرده و برای هر کدام قراردادی در تاریخ معین و کوتاه تنظیم نمایید. کارهای پروژه ای در کنار کار اصلی می توانند موجب افزایش درآمد شوند.

6. ایجاد یک کسب و کار

راه اندازی یک کسب و کار کوچک یا آنلاین می‌ تواند منبع درآمد جدیدی برای شما باشد. به خصوص اگر این کسب و کار با توجه به نیازی که وجود دارد انتخاب شود و با ستعدادها و علایق شما همسو باشد حتما نتیجه خوبی خواهید گرفت.

7. افزایش ساعات کاری

اگر می‌توانید ساعات کاری خود را افزایش دهید یا به تایم کاری دومی فکر کنید.

8. کمک گرفتن از افراد آگاه برای فروش

بهتر است از تجربیات افراد در زمینه شغلی خودمان استفاده کنیم و اگر سوالی داشتم از این افراد بپرسیم. استفاده از تجربیات افراد در زمینه شغل خودمان موجب افزایش فروش و در نتیجه افزایش درآمد می شود و این موضوع بر هیچ کسی پوشیده نیست.

9. مدیریت خرج و مخارج

شاید بپرسید چرا مدیریت خرج و مخارج موجب افزایش درآمد و بهبود وضعیت مالی می شود؟ از آنجایی که مدیریت خرج و مخارج سبب کاهش خرج های اضافی است، می تواند موجب حفظ درآمد و کمتر خرج کردن آن شود که از طریق می توان آن را به عنوان یکی از روش های افزایش درآمد نام برد.

10. هماهنگی در بازاریابی و فروش

همانطور که می دانید بازاریابی و فروش دو رکن اساسی در هر شرکتی می باشند. شما برای اینکه به بیشترین درآمد در شرکت خود برسید، لازم است تمام تلاش خود را بکنید تا بازاریابان و فروشندگان شرکت با هم در هماهنگی کامل باشند.

11. افزایش تخفیفات در فروشگاه

اگر شما فروشگاه دارید و به دنبال افزایش درآمد فروشگاه خود هستید، پیشنهاد می کنیم مدت زمان تخفیفات فروشگاه را افزایش دهید و تعداد دفعات بیشتری در سال اقدام به اعمال تخفیفات در فروشگاه کنید تا موجب فروش اجناس بیشتر شده و به این طریق درآمدتان افزایش یابد.

12. تلاش برای پیشرفت برند

برندشدن یکی از اصلی ترین روش ها برای ارتقای شغل است. شما لازم است تلاشتان برای پیشرفت برند را به حداکثر برسانید تا برندتان اوج گرفته و به این ترتیب موجب افزایش درآمدتان شود. از این رو یکی از پاسخ های سوال چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم همین تلاش برای پیشرف برند می باشد.

13. راه اندازی شغل دوم

شغل دوم نیز گزینه دیگری برای افزایش درآمد است. اگر شما زمان کافی برای راه اندازی شغل دوم و توانایی مدیریت همزمان دو شغل را داشته باشید، یکی از بهترین راهکارها برای بهبود وضعیت مالی، راه اندازی شغل دوم می باشد. واضح است با داشتن شغل دوم درآمد شما افزایش می یابد.

14. ایجاد منابع درآمد جانبی

با ایجاد منابع درآمد جانبی مانند اجاره دادن املاک دیگر روش های کسب درآمد غیرفعال می‌توانید درآمد خود را افزایش دهید.

15 . افزایش تحصیلات

با افزایش تحصیلات خود و دریافت مدارک معتبر، می‌توانید درآمد خود را افزایش دهید.

راهکارهایی برای بهبود اوضاع مالی: مدیریت هزینه ها

در پاسخ به سوال چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم، لازم می دانیم مدیریت هزینه ها را نیز عنوان نماییم زیرا با مدیریت هزینه ها می توان از مخارج اضافی خودداری کرده و به این ترتیب وضعیت مالی خود را ارتقا دهیم.

شما باید بین خرج کردن و خسیس بودن تعادل برقرار کنید. این گونه نباشید که اصلا خرج نکنید و به اصطلاح خسیس بازی در آورید. طوری هم نباشد که دائم در حال خرج کردن باشید. باید برنامه ریزی کنید و نسبت به هزینه های خود آگاه باشید. اگر هزینه هایی که می کنید بنویسید متوجه می شوید که کجا چقدر خرج کردید که شاید خیلی هم ضروری نبوده باشد. این نکته را نیز فراموش نکنید که شما پول درمی آورید که از زندگی لذت ببرید و قرار نیست خود را به سختی بیندازید اما بیهوده هم خرج نکنید.

1. اولویت بندی هزینه ها

یکی از راه ها برای مدیریت هزینه ها، اولویت بندی آن هاست. شما لازم است هزینه های طول ماه را اولویت بندی نمایید تا بدانید کدام هزینه در اولین اولویت و مهم است و به این ترتیب می توانید در هزینه های خود صرفه جویی نمایید.

2. کاهش هزینه ها

بعد از اولویت بندی هزینه ها می توانیم از هزینه های اضافی صرف نظر کرده و به این ترتیب با کمک این روش از مدیریت هزینه ها، وضعیت مالی خود را بهتر کنیم.

3. کنار گذاشتن بخشی از پول

کنار گذاشتن یکی از معقول ترین روش ها برای مدیریت هزینه ها می باشد که به بهتر شدن وضعیت مالی نیز کمک می کند. کنار گذاشتن یا همان پس انداز کردن می تواند به روش های متفاوتی انجام شود که در ادامه این مقاله تمامی روش های پس انداز کردن را آموزش می دهیم.

4. یادداشت خرج و مخارج

لازم است برای مدیریت هزینه هایمان، خرج و مخارج طول ماه را یادداشت کنیم. این کار برای جلوگیری از هزینه های اضافی راهکار خوبی است. به همین منظور پیشنهاد می کنیم دفتری در نظر گرفته و تمامی خرج و مخارج خود را در آن یادداشت نمایید.

5. جدا سازی حساب تجاری و شخصی

اگر می خواهید مدیریت هزینه های شما به درستی انجام شود، بهتراست حساب های تجاری و شخصی خود را جدا نمایید. اگر اینکار را انجام ندهید موجودی درآمد و سرمایه شما ترکیب شده و ممکن است زمان خرج کردن از موجودی تجاریتان نیز استفاده نمایید. از این رو جدا کردن حساب شخصی و تجاری کمک شایانی به مدیریت هزینه ها می کند.

6. تعیین اهداف مالی

اگراهداف مالی تعیین کنید، به خودتان اجبار می کنید که از مخارج اضافی صرف نظر نمایید و به این ترتیب مدیریت هزینه ها بهتر انجام شده و به همین دلیل موجب بهترشدن وضعیت مالی شما شود.

7. استفاده از غذاهای خانگی

برخی افراد هزینه زیادی برای خرید غذاهای آماده می پردازند و از این رو اگر غذاهای خانگی تهیه نمایند، هزینه غذاهایشان کمتر شده و موجب کمتر شدن مخارج می شود. واضح است که اگر خرج شما کمتر شود، وضعیت مالیتان بهتر می شود.

8. تهیه وسایل دست دوم

در برخی موارد می توان خرید وسایل دست دوم را جایگزین خرید وسایل نو کرد و تفاوتی در کاربرد و عملکرد وسایل ایجاد نمی شود. از طرفی قیمت وسایل دست دوم خیلی کمتر از وسایل نو می باشد و به همین دلیل تهیه وسایل دست دوم به جای نو می تواند موجب کمک به بهبود وضعیت مالی شود.

9. کنترل مصرف اینترنت

همه ما در طول ماه هزینه زیادی را صرف خرید بسته های اینترنت می کنیم و اگر بتوانیم میزان مصرف اینتزنت خود را کاهش دهیم، مسلما هزینه کمتری برای بسته های اینترنت خواهیم پرداخت. از این رو کنترل مصرف اینترنت یکی از روش های مدیریت هزینه ها می باشد. به طبع می توان گفت که کنترل مصرف اینترنت باعث می شود که بتوانیم وضعیت مالی خود را بهتر کنیم.

10. مدیریت مصرف

شما با کنترل مصرف در هر زمینه ای می توانید از افزایش مخارج و به علاوه کاهش درآمد جلوگیری نماید. بنابراین یکی از روش هایی که باعث افزایش درآمد می شود و همچنین کمک می کند که وضعیت مالی خود را بهتر کنیم، مدیریت مصرف در هر موضوعی می باشد.

11. خرید به صورت عمده

در بعضی موارد می توان اجناس مورد نیاز خود را به صورت عمده خریداری نمود و از آنجایی که اجناس عمده قیمت پایین تری دارند، بهتر است حتی المقدور اجناس را به صورت عمده خریداری نماییم تا به افزایش میزان درآمدمان نیز کمکی کرده باشیم.

چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم: پس انداز

همانطور که اشاره کردیم یکی از راه های بهبود وضعیت مالی، پس انداز می باشد. پس انداز کردن برای برخی افراد خیلی سخت است و از این رو لازم است انواع روش های پس انداز کردن را بیاموزیم تا با توجه به شرایط خودمان، بهترین روش پس انداز را انتخاب نماییم و بتوانیم به این ترتیب وضعیت مالی خود را بهتر کنیم.

1. پرداخت ماهانه به خود

یکی از روش های پس انداز، در نظر گرفتن کارت دیگر برای واریز مبلغی در هر ماه می باشد یا به زبان ساده در نظر گرفتن حقوق ماهیانه به خود. این مبلغ را باید پس از دریافت درآمد ماهانه به آن حساب که در نظر گرفتیم، واریز نماییم. با این روش بعد از گذشت مدتی متوجه می شوید که مبلغی را پس انداز نموده اید.

2. حذف هزینه های اضافی

برای پس انداز کردن لازم است هزینه های اضافی را حذف نماییم. برای این منظور بهتر است ابتدا هزینه های ماهانه را اولویت بندی نماییم و سپس هزینه هایی که لزومی به پرداخت آن ها نیست و قابل حذف شدن می باشند را حذف نماییم.

3. حمل پول کمتر

اگر قرار است با خودتان پول نقد حمل نمایید، پول نقد کمتری بردارید و اگر کارت می برید، کارتی را بردارید که موجودی آن کمتر است. این روش موجب می شود کمتر خرج کنید و بدون تحت تاثیر قرار گرفتن از احساساستان، در هزینه هایتان صرفه جویی نمایید. این کار به پس انداز کردن کمک ویژه ای می کند و همانطور که متوجه شدیم، پس انداز کردن یکی از پاسخ های اصلی به سوال چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم، می باشد.

4. عدم رفت و آمد با افراد ولخرج

از منظر روانشناسی انسان ها شبیه آدم های اطراف خود می شوند و این به این معناست که اگر شما در اطرافتان افراد ولخرجی داشته باشید و با آن ها رفت و آمد کنید، فردی ولخرج شده و به این ترتیب نمی توانید پس انداز داشته باشید.

5. تعیین دلیل خرید

تعیین دلیل خرید به این معنی است که الکی و از روی هیجان خرید نکنید و اگر دلیل قانع کننده ای برای خرید هر چیزی نداشتید، از خرید آن صرف نظر نمایید. این کار موجب پس انداز بیشتر و بهترشدن وضعیت مالی شما می شود.

6.تعیین سقف برای مخارج

یکی دیگر از روش های پس انداز این است که در اول هر ماه سقفی را برای مخارج خود تعیین نمایید تا بتوانید تا آخر ماه تا همان مقدار را خرج کنید. این کار موجب می شود مخارج کمتری داشته باشید و به این ترتیب بتوانید مبلغ دلخواهتان را پس انداز کنید.

7. کنترل حساب بانکی

اگر هربار بعد از کارت کشیدن، موجودی حساب خود را کنترل کنید، کمتر خرج خواهید کرد. همچنین اگر بدون کنترل کردن خرج کنید، ناگهان متوجه اتمام موجودی خود خواهید شد. به همین دلیل اگر قصد پس انداز دارید، کنترل حساب بانکی را فراموش نکنید.

8. کاهش قرض و بدهی

شاید بتوان گفت که وام گرفتن موجب افزایش موجودی کارت در همان روز می شود و به این ترتیب در برخی موارد کمک کننده خواهد بود. اما توجه به این نکته ضروری است که با وام گرفتن شما باید ماه به ماه اقدام به واریز قسط کنید و به این ترتیب بخشی از درآمد شما برای قسط ها می رود. تا جایی که امکان دارد از ایجاد قرض و بدهی برای خود خودداری نمایید تا بتوانید راحت تر و بیشتر پس انداز کنید.

9. عدم خرید برندها

یکی از مواردی که باعث ایجاد مخارج زیاد برای هرکس می شود، خرید اجناس برند است. اگر می خواهید پس انداز کنید لازم است که کمی از خرید برندها صرف نظر کنید و اجناس با قیمت پایین تری خریداری نمایید تا از مخارج شما کاسته شده و علاوه بر پس انداز نمودن، وضعیت مالیتان بهتر شود.

10. کاهش مصرف انرژی ها

امروزه لازم است در برابر مصرف انرژی های مورد نیاز زندگی انسان مانند آب، برق، گاز و انواع سوخت ها، هزینه ای پرداخت نماییم. واضح است که هر چه انرژی کمتری مصرف کنیم، هزینه کمتری را پرداخت خواهیم کرد و همچنین با مصرف کمتر انرژی ها می توان به سلامت محیط زیست و ازبین نرفتن این ذخایر ارزشمند کمک کرد.

چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم: سرمایه گذاری

روش دیگری که در بهبود وضعیت مالی موثر است، سرمایه گذاری است. با توجه به گسترده شدن اقتصاد و مباحث آن لازم است مواردی که می توان در آن ها سرمایه گذاری کرد را بشناسیم که عبارتند از:

1. املاک

سرمایه گذاری در املاک که شامل خانه، زمین و… می باشد، یکی از بهترین سرمایه گذاری ها است. البته توجه کنید که لازم است با افراد مطلع در این زمینه مشورت نمایید تا دچار زیان مالی نشوید.

2. طلا

همواره شنیده ایم که برخی افراد به طلا به عنوان سرمایه می نگرند و این موضع نیز معقول و قابل درک است. شما هر زمان که بخواهید می توانید طلای خریداری شده را بفروشید و به ارز رایج خودتان تبدیل نمایید.

بیشتر بخوانید: برای سرمایه گذاری چه طلایی بخریم

3. ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری می باشد. ارزهای دیجیتال برای برخی افراد شناخته شده نیستند و لازم است اطلاعات اجمالی در این رابطه کسب نموده و سپس اقدام به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال کنید. برای این منظور می توانید در دوره های آموزشی مربوطه شرکت نموده و از افراد مطلع اطلاعات کسب نمایید.

4. سپرده بانکی

یکی از رایج ترین روش ها برای سرمایه گذاری، افتتاح سپرده بانکی می باشد. برای سرمایه گذاری بهتر است از سپرده های بانکی بلند مدت استفاده نمایید که به این ترتیب سرمایه شما محفوظ تر خواهد بود و نمی توانید در هر مورد پیش پا افتاده ای سرمایه خود را خرج نمایید. البته از آنجایی که سیاست دولت بر کاهش سود بانکی بنا شده است سرمایه گذاری در بانک چندان توصیه نمی شود.

5. خودرو

یکی دیگر از چیزهای که می توان با خرید آن ها سرمایه گذاری مناسبی انجام داد، خودرو می باشد. البته خودرو نوسانات قیمتی دارد و بهتر است با افراد مطلع در این زمینه مشورت نمایید تا سرمایه شما حفظ شود و از بین نرود.

6. صندوق های سرمایه گذاری

روش دیگری که برای سرمایه گذاری مؤثر است، صندوق های سرمایه گذاری می باشد. صندوق های سرمایه گذاری زیر نظر بورس و توسط برخی بانک ها تاسیس می شوند و از این تعداد کثیری از آن ها دارای امنیت مالی هستند و قابل اطمینان می باشند. شما می توانید مقداری از دارایی خود را به این صندوق های سرمایه گذاری مطمئن بسپارید و به این ترتیب سرمایه گذاری خوبی داشته باشید.

7. بورس

با توجه به پیشرفت روز افزون جامعه، امروزه بورس به یکی از متداول ترین روش ها برای سرمایه گذاری تبدیل شده است. شما با خرید سهام در بورس می توانید رشد سهام خود را مشاهده کرده و در هر زمان که مایل بودید، سرمایه خود را بعد از اعمال سود یا ضرر برداشت نمایید. لازم به ذکر است که ممکن است سرمایه شما دچار ضرر شود و به همین دلیل لازم است اطلاعات کاملی داشته باشید.

8. ارز خارجی

سرمایه گذاری در ارز خارجی همچون دلار، لیر، درهم و .. که از ارزهای رایج دنیا هستند نیز می تواند روش مناسبی برای سرمایه گذاری باشد. شما می توانید هزینه خود را در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری نمایید و به این ترتیب به بهبود وضعیت مالیتان کمک کنید.

9. واریز بیمه عمر

امروزه یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری، واریز بیمه عمر برای خودمان یا فرزندمان می باشد. در این روش شما ماهانه مبلغی را به حساب بیمه عمر می ریزید و بعد از چند سال می توانید این مبلغ را برداشت کنید.

چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم: آموزش

شما می توانید برای بهبود وضعیت مالی با هر کدام از روش های افزایش درآمد، مدیریت هزینه ها، پس انداز و… با افراد آگاه و مطلع مشورت کنید تا بهترین راهکار را برگزینید. همچنین در موسسه دیده بان ثروت تمامی روش های سرمایه گذاری، پس انداز و موارد اینچنینی آموزش داده شده است. توجه کنید که اگر مبلغ کمی برای سرمایه گذاری دارید و تمایل به سرمایه گذاری در بورس و مواردی به این شکل ندارید، در دوره سرمایه گذاری با پول های خرد به نام دوره قلک های طلایی ثبت نام نمایید.

نکات مهم برای بهتر شدن وضعیت مالی

نکات مهم برای بهتر شدن وضعیت مالی

برای بهتر شدن وضعیت مالی لازم است علاوه بر موارد بالا نکاتی را در نظر بگیرید:

  • بودجه بندی
  • هدف گذاری
  • آینده نگری
  • دقت در انتخاب شغل
  • مثبت نگر بودن به وضعیت شغلی
  • مسئولیت پذیری
  • تلاش برای پیشرفت در کسب و کار
  • شرکت در گروه هایی که به دنبال پیشرفت مالی هستند
  • ادای سخنان مثبت در رابطه با پول

سخن پایانی

اگر شما هم دوست دارید پول و درآمد خود را به بهترین شکل مدیریت کنید و دانش کافی در این زمینه به دست آورید ما دیده بان ثروت را به شما پیشنهاد می کنیم. این گروه ارائه دهنده دوره های آموزش سرمایه گذاری و مدیریت پول می باشد و هدف آن آشنایی افراد با مفاهیم کلیدی و استراتژی های به روز در دنیای اقتصاد است.

مدرسین دوره های آموزشی دیده بان ثروت جناب دکتر مهدی سماواتی و ابراهیم علیزاده از بهترین های دنیای اقتصاد هستند. دکتر مهدی سماواتی دارای تمام مدارک حرفه ای بورس و مدیریت ریسک از آمریکا بوده و جناب علیزاده نیز دارای سابقه درخشان در روزنامه نگاری اقتصادی و در مجموعه های تجارت نیوز، اقتصاد نیوز و… می باشند. جهت دریافت اطلاعات و راهنمایی های بیشتر درباره دوره های آموزشی و چگونگی تهیه این دوره ها با شماره زیر تماس بگیرید:

02188562499

مقاله پیشنهادی: چگونه هزینه های زندگی را مدیریت کنیم

نظرات