دوره cfa چیست؟ همه چیز درباره آزمون و دریافت مدرک

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

CFA مخفف Chartered Financial Analyst و به معنای تحلیلگر خبره مالی و سرمایه گذاری است که به عنوان معتبرترین و پرطرفدارترین مدرک در حوزه مدیریت مالی و سرمایه گذاری شناخته می شود. آزمون بین المللی CFA توسط موسسه آمریکایی CFA و در 3 سطح مختلف (CFA Level 1، CFA Level 2 و CFA Level 3) برگزار می شود. برای اینکه موفق به اخذ گواهینامه CFA شوید، باید بتوانید از هر سه سطح نمره قبولی را دریافت کنید.

از آنجایی که مدرک CFA بسیار معتبر و شناخته شده است، دارندگان آن کسانی خواهند بود که در حوزه صنعت مالی و سرمایه گذاری مهارت و دانش بالایی دارند. همین باعث می شود اخذ این مدرک احتمال پیدا کردن شغلی با درآمد بالا در زمینه مدیریت مالی و سرمایه گذاری را برای شما بسیار بالا ببرد.

اگر به مشاغلی از قبیل بانکداری، برنامه ریزی یا مدیریت مالی و یا کارشناسی تخصصی بورس و مواردی از این قبیل علاقه دارید، شرکت در آزمون CFA و کسب مدرک آن به پیدا کردن شغل مناسب شما در کشورهای دیگر کمک زیادی می کند. 

برای شرکت در آزمون CFA باید مدرک لیسانس یا معادل آن را داشته باشید و یا دانشجوی سال آخر مقطع کارشناسی باشید. 3 سطح مختلف آزمون CFA طیف گسترده ای از مباحث مختلف مالی را پوشش می دهند.

دوره CFA چیست؟

CFA که قبلا با نام AIMR (انجمن مدیریت و تحقیقات سرمایه گذاری) شناخته می شد، یک موسسه آمریکایی معتبر است که با برگزاری آزمون CFA در سراسر دنیا و اعطای گواهینامه معتبر بین المللی به قبول شدگان، آنها را از نظر استاندارهای مالی و سرمایه گذاری سطح بالا تضمین می کند. 

دوره CFA شامل طی کردن مباحث تئوری و آکادمیک و همینطور فعالیت عملی در حوزه مالی و سرمایه گذاری برای کسب تجربه واقعی است. گذراندن این دوره و اخذ مدرک به متقاضیان کمک می کند تا با افزایش دانش و آگاهیشان در زمینه سرمایه گذاری، در بازار سهام، صنایع، شرکتها و یا به طور مستقل مشغول به کار شوند و درآمد بالایی کسب کنند.

منابع آزمون CFA شامل کتابهایی هستند که داوطلبان را با اخلاق حرفه ای آشنا کرده و مباحثی مثل قتصاد، تجزیه و تحلیل گزارش مالی، سرمایه گذاری جایگزین، مشتقات، مدیریت پرتفوی و سایر موضوعات مشابه را به آنها می آموزد.

مشاغل CFA

دوره cfa چیست؟

در حال حاضر تقاضا برای جذب دارندگان مدرک CFA هم در بازارهای داخلی و هم خارجی به سرعت در حال افزایش است. برنامه درسی CFA شامل مباحث گسترده ای می شود و متقاضیان را از طریق کارآموزی، آموزش، پروژه ها و غیره آماده آزمون می کند. اخذ مدرک CFA به تلاش و پشتکار زیادی نیاز دارد؛ اما وقتی به هدف رسیدید مشاغل بسیار خوبی در انتظارتان خواهند بود.

تحلیلگران مالی خبره وظایف مختلفی از جمله نگهداری و مدیریت حسابها، برآورد و ارزیابی و امور مربوط به مالیات را به عهده خواهند داشت. دارندگان این مدرک می توانند در حوزه های زیر مشغول به کار شوند:

  • بانکداری شرکتی
  • تجزیه و تحلیل کمی
  • مدیر دارایی
  •  بانکداری سرمایه گذاری M&A
  • مشتقات
  • مدیریت ثروت
  • مدیریت داراییهای خصوصی
  • پژوهش
  • تجارت
  • مدیریت ریسک
  • بازار سرمایه

چرا باید مدرک CFA بگیریم؟

CFA یک دوره حرفه ای است که اخذ مدرک آن به روشهای مختلفی از جمله موارد زیر به متقاضیان کمک می کند:

  • درآمد بالاتر: اخذ مدرک CFA فرصتهای شغلی متنوعتر و بهتری را برای شما فراهم می کند که درآمد بالاتری هم برایتان به ارمغان می آورند.
  • ترفیع شغلی: دارندگان مدرک CFA در سطوح بالای بخش مالی و همینطور شرکت های چند ملیتی می توانند مشغول به کار شوند.
  • فرصتهای شغلی بیشتر: از آنجایی که بازار سرمایه گذاری به سرعت در حال گسترش است، با دریافت مدرک CFA، دامنه شغلی شما هم وسیعتر می شود.
  • مهارت های کارآفرینی: کسب مدرک CFA باعث می شود شما دانش فنی لازم در حوزه صنعت و سرمایه گذاری را به دست آورید. علاوه بر این، خیلیها قبل از شروع یک کسب و کار جدید از متخصصان مالی مشورت می گیرند و شما می توانید به آنها مشاوره بدهید.

مدرک CFA برای چه کسانی مناسب است؟

متقاضیانی که قصد ورود به صنعت خدمات مالی را دارند و می خواهند در مشاغلی مثل مدیر پرتفوی، مدیر ریسک، مشاور مالی و غیره مشغول به کار شوند باید گواهینامه CFA داشته باشند. علاوه بر این، اخذ مدرک CFA برای داوطلبانی که آرزوی کارآفرین شدن را در سر می پرورانند یا افرادی که دنبال فرصت های شغلی بهتر و بین المللی می گردند هم مناسب است.

چگونه مدرک CFA بگیریم؟

آیا نمی دانید چگونه مدرک CFA بگیرید؟ ما همه جزئیات را در اختیارتان می گذاریم. برای تبدیل شدن به یک CFA، به مدرک لیسانس در یک زمینه مرتبط و 4000 ساعت تجربه کاری مرتبط نیاز دارید. زمانی که مدرک تحصیلیتان را دریافت کردید، برای دریافت گواهینامه CFA باید 3 امتحان شش ساعته را بگذرانید که دامنه وسیعی از موضوعات مبانی اقتصاد و امور مالی گرفته تا شیوه های اخلاقی را پوشش می دهند. نکته مهم این است که برای قبولی در هر 3 سطح آزمون حتماً باید به خوبی مطالعه کنید، چون میزان قبولی در هر یک از امتحانات CFA تقریباً 40 درصد است.

سرفصل های آزمون CFA

جدول زیر سرفصلهای آزمون CFA به همراه درصدهای هر کدام از موضوعات برای سطوح مختلف آزمون را نشان می دهد:

سرفصلهادرصد سطح 1درصد سطح 2درصد سطح 3
استانداردهای اخلاقی و حرفه ای20-15%15-10%15-10%
روش کمی12-8%10-5%
اقتصاد12-8%10-5%10-5%
تجزیه و تحلیل صورتهای مالی17-13%15-10%
ناشران شرکتی12-8%10-5%
سرمایه گذاری سهام12-10%15-10%15-10%
اوراق درآمد ثابت12-10%15-10%20-15%
اوراق مشتقه8-5%10-5%10-5%
سرمایه گذاریهای جایگزین8-5%10-5%10-5%
مدیریت پرتفوی8-5%15-10%40-35%

معرفی دوره خبرگی در بورس مبتنی بر استاندارد جهانی CFA دیده بان ثروت

دوره معرفی دوره خبرگی در بورس مبتنی بر استاندارد جهانی CFA یکی از جامع ترین و کاربردی ترین دوره های بورسی در ایران است که توسط دکتر مهدی سماواتی دارنده تمام مدارک حرفه ای بورس و کاندیدای سطح نهایی CFA آمریکا و به صورت آنلاین در دیده بان ثروت برگزار می شود. طول مدت این دوره 50 ساعت می باشد و تحلیل اقتصادی، اوراق مشتقه، معامله گری و تحلیل تکنیکال برخی از سرفصل های این دوره هستند. فارغ التحصیلان برتر این دوره می توانند در تیم دیده بان ثروت مشغول به کار شده و یا به بازار کار معرفی می گردند. برای شرکت در دوره روی لینک زیر کلیک کنید:

نظرات