مدیریت سرمایه گذاری (investment management) به چه معناست؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از مهارت های اصلی برای ادامه حیات مالی، مدیریت سرمایه است که هر فرد باید اطلاعاتی راجع به آن داشته باشد تا علاوه بر اینکه از هدر رفت سرمایه خود جلوگیری می کند در این شرایط نابسامان اقتصادی نیز بتواند ارزش دارایی خود را حفظ کند. در صورتی که ندانید سرمایه خود را چگونه باید مدیریت کنید حتی ممکن است در مخارج روزانه خود نیز با چالش مواجه شوید. از همین رو آشنایی با تکنیک های مدیریت سرمایه باعث کاهش ریسک و افزایش سود خواهد شد. در این مقاله قصد داریم بگوییم مدیریت سرمایه گذاری چیست و شما را با اهداف و استراتژی های مدیریت سرمایه گذاری آشنا کرده و نکات مهمی را در این باره به شما عزیزان یادآور شویم. با ما همراه باشید.  

تعریف مدیریت سرمایه گذاری

به پروسه مدیریت منابع مالی و دارایی های یک شرکت یا شخص مدیریت سرمایه گذاری گفته می شود و این اطمینان را به فرد می دهد که سرمایه او در بهترین و موثرترین شکل مورد استفاده قرار گرفته است. در مدیریت سرمایه گذاری علاوه بر مدیریت دارایی به تجزیه و تحلیل داده های مالی، ارزیابی ریسک و بازده نیز پرداخته می شود و در نهایت بهترین تصمیم اتخاذ می شود. در حال حاضر هر کسب و کار موفقی نیاز دارد که منابع مالی خود را در طول زمان در اختیار داشته باشد که این امر تنها از طریق مدیریت سرمایه امکان پذیر است.  

اگر بخواهیم تعریف دیگری از مدیریت سرمایه گذاری داشته باشیم به مهارت و دانشی گفته می شود که با ریسک کنترل شده و کسب سود از سرمایه همراه است. برای مدیریت سرمایه گذاری هر شخص استراتژی مخصوص به خود را دارد و مدیریت سرمایه به عواملی مانند میزان سرمایه، سن سرمایه گذار و زمانی که در نظر گرفته بستگی دارد.  

اهداف مدیریت سرمایه گذاری چیست؟

برای آنکه مدیریت سرمایه موثری داشته باشیم نیاز به رعایت برخی نکات و دستورالعمل هاست تا به اهداف مورد نظر خود برسیم. مدیریت سرمایه گذاری دارای دو هدف اصلی است:

  • افزایش سودآوری و سیو سود
  • حفظ ارزش سرمایه و اطمینان از نقدینگی در دسترس

سرمایه گذاری در صورتی انجام می شود که بازده قابل قبولی برای فرد پیش بینی شود. در غیر این صورت فرد روش دیگری را برای افزایش دارایی خود انتخاب می کند. 

مزایای مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه در صورتی که اصولی و توسط افراد حرفه ای انجام شود مزایای بسیاری را برای فرد به همراه دارد:

  • اگر شما مدیریت سرمایه خود را به طور غیر مستقیم و توسط شرکت های سرمایه گذاری انجام دهید آن ها از طریق دسترسی به ابزارهای مالی، روند بازار را تجزیه و تحلیل کرده و با ارزیابی ریسک ها بهترین تصمیم را می گیرند تا حداکثر سود را از سبد سرمایه کسب کنند.
  • شرکت هایی که مدیریت سرمایه گذاری انجام می دهند دارای تیمی متخصص و باتجربه در زمینه های مختلف مالی مانند مالیات و حسابداری هستند و نسبت به مسائل حقوقی نیز آگاهی دارند. به همین خاطر به خوبی می توانند به مشتریان خود خدمات مشاوره و پشتیبانی مالی ارائه دهند.
  • شرکت های مدیریت سرمایه گذاری به سرمایه گذار کمک می کنند تا میزان ریسک خود را مدیریت کند و با تنوع سبد سرمایه گذاری ریسک کلی سرمایه گذاری خود را کاهش دهد. این شرکت ها در زمان رکود و بحران های اقتصادی پشتیبانی دقیقی به سرمایه گذار ارائه می دهند و به او کمک می کنند در این زمان حرکتی رو به جلو داشته و حداقل ضرر را تجربه کند.

استراتژی های مدیریت سرمایه گذاری

استراتژی های مدیریت سرمایه گذاری چیست

سرمایه گذار به سه روش می تواند سرمایه خود را مدیریت کند و با در نظر گرفتن روحیه و میزان ریسک پذیری خود یکی از این روش ها را انتخاب نماید.

استراتژی محتاطانه

در این روش همان گونه که از نامش پیداست سرمایه گذار محتاط عمل می کند و امنیت دارایی خود و حفظ اصل سرمایه را به سود کمتر ترجیح می دهد. استراتژی محتاطانه نوعی سرمایه گذاری با دید بلند مدت است و نوسانات لحظه ای بازار تاثیری روی آن ندارد.

استراتژی تهاجمی (هجومی)

در این روش اولویت به دست آوردن سود بیشتر است  و کسانی که این روش سرمایه گذاری را انتخاب می کنند حاضرند ریسک بیشتری را به ازای دریافت سود بالاتر بپذیرند. سرمایه گذاران در روش تهاجمی دید کوتاه مدت داشته و از نوسانات و تغییر قیمت بازار سود می کنند.

استراتژی پوششی

استراتژی پوششی حد وسط دو استراتژی تهاجمی و محتاطانه قرار دارد و به دلیل تنوع بالایی که دارد نمی توان تعریف دقیقی از آن ارائه کرد. متخصصان این حوزه و افرادی که در روش های مدیریت سرمایه دانش و مهارت دارند نیز از روش های مختلفی جهت کنترل ریسک و بازده بهره می گیرند و تنها به یک استراتژی بسنده نمی کنند.

نکات مهم و تاثیرگذار در مدیریت سرمایه گذاری

اکثر افراد می خواهند از طریق سرمایه گذاری با مبلغ کم سود بالایی کسب کنند. این اتفاق شدنی است در صورتی که علم آن را داشته باشیم یا از افرادی که در این حوزه تخصص دارند کمک بگیریم. در ادامه این بخش می خواهیم نکاتی را به شما یادآور شویم که می تواند خیلی از مشکلاتی را که ممکن است سر راه شما قرار بگیرد مرتفع سازد. با ما همراه باشید.

مدیریت جریان پول نقد

اغلب کسب و کارهای نوپا ممکن است به دلایل مختلفی شکست بخورند. اما یکی از نکاتی که می تواند از این اتفاق پیشگیری کند مدیریت جریان پول نقد است. یعنی اینکه بدانید هر یک تومان از پولتان از کجا می آید و در کجا خرج می شود. اگر نسبت به این موضوع بی تفاوت باشید کسب و کار خود را در معرض ورشکستگی قرار می دهید. همچنین در سرمایه گذاری نیاز به بودجه بندی است و این موضوع یکی از نکات مهم در سواد مالی است. همان گونه که نباید تخم مرغ های خود را در یک سبد بچینید در مورد پول نقد هم همین قضیه صادق است. به این معنی که نباید تمام سرمایه نقدی خود را یک جا سرمایه گذاری کنید.

نه تنها برای صاحبان مشاغل بلکه در زندگی شخصی خود نیز بهتر است مدیریت جریان نقد را رعایت کنید تا چشم انداز دقیق تری نسبت به درآمد و هزینه های خود داشته باشید. نت برداری و استفاده از اپلیکیشن های مالی به سادگی این امکان را فراهم می کنند تا حساب دخل و خرج خود را داشته باشید.

هزینه های خود را اولویت بندی کنید

برخی مواقع لازم است از برخی مخارج صرف نظر کنید و در برخی دیگر تغییراتی اعمال کنید. مثلا وقتی هزینه اجاره نسبت به درآمد خیلی بیشتر است باید موقعیت مکانی خود را تغییر دهید.

شما بخش بیشتری از سرمایه خود را باید برای رشد و پیشرفت صرف کنید نه برای هزینه های جانبی که هیچ فایده ای برای شما نخواهند داشت و تاثیر مثبتی نیز روی کسب و کار شما ندارند. برخی افراد تازه کار به جای تمرکز روی اهداف اصلی به موارد دیگری مانند زیبایی دفتر و تجهیزات لوکس و… توجه بیشتری نشان می دهند و این باعث می شود از هدف اصلی دور شوند. یکی از عادت هایی که سرمایه گذاران موفق دارند این است که به تمام هزینه های خود توجه می کنند. موفقیت تنها در تلاش و سخت کوشی نیست بلکه رعایت برخی نکات دیگر هم می تواند در پیشرفت کسب و کار شما سهیم باشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله چگونه هزینه های زندگی را مدیریت کنیم را مطالعه کنید

اهداف مالی دقیقی داشته باشید

این اهداف باید قابل دستیابی و قابل اندازه گیری باشد و مشخص کردن آن ها به صورت ماهانه و هفتگی می تواند انگیزه شما را بیشتر کند تا در مسیر خود دوام آورده تا زمانی که به هدف برسید. وقتی اهداف کوچک تیک می خورند به این معنی است که شما راه رسیدن به هدف های بزرگتر را نیز یاد گرفتید و اعتماد به نفس لازم را بدست آورده اید.

 الان زمان آن رسیده که مشخص کنید در آینده می خواهید به چه جایگاهی برسید؟ ترس و افکار منفی را باید از خود دور کنید و ذهن خود را در مسیر مثبت پیش ببرید. نوشتن اهدافتان در این مرحله می تواند خیلی کمک کننده باشد.

مدیریت ریسک

یکی دیگر از اصول مهم در مدیریت سرمایه گذاری ریسک است. سرمایه گذاری موفق به کسب سود می شود که ریسک را پذیرفته و آن را به شکلی درست مدیریت کرده است. در غیر این صورت نمی تواند از مزایای سرمایه گذاری خود بهره ای ببرد. این ریسک است که باعث بازدهی بالا در سرمایه گذاری می شود. به همان نسبت معامله ای با ریسک کم سود کمی هم نصیب سرمایه گذار خواهد کرد.

برخی سرمایه گذاری ها در بلند مدت سود دهی خوبی دارند و اگر می خواهید در کوتاه مدت بازدهی عالی داشته باشید باید ریسک این کار را نیز بپذیرید. اگر روحیه ریسک پذیری ندارید از سرمایه گذاری بلند مدت استفاده کنید و از نوسان های بازار به دور باشید. به افرادی که ریسک پذیری بالایی دارند و سود بالا هم می خواهند سرمایه گذاری در صندوق های سهامی پیشنهاد می شود و در افراد با ریسک پذیری صندوق درآمد ثابت می تواند گزینه مناسبی باشد.

منتظر فردا نباشید

و مورد آخر اینکه برای کسب سود منتظر فردا نباشید. زیرا ممکن است سود امروز را نیز از دست بدهید. ممکن است سود امروز از دید شما پنهان بوده باشد و شما خیلی راحت از آن گذشتید.

مدیریت سرمایه گذاری اسلامی

سرمایه گذاری در اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار است و هدف از سرمایه گذاری از دید اسلام افزایش تولید و رونق بخشیدن به کسب و کار است و بسیار بر آن تاکید شده است. آیات و احادیثی که وجود دارد دال بر این موضوع است.

از همین رو دولت های اسلامی جهت سرمایه گذاری مردم زمینه های مختلفی را فراهم کرده اند. شرکت های سهامی، صکوک، شرکت های سرمایه گذاری و بانکداری از جمله سازمان های سرمایه گذار طبق موازین اسلامی هستند که زمینه ساز پیشرفت جامعه بر مبنای عدالت می باشند.

جمع بندی

شرکت های مدیریت سرمایه گذاری

مدیریت سرمایه گذاری به ما یاد می دهد که دارایی های خود را طوری اداره کنیم که در آینده پتانسیل رشد داشته باشند و به ما سود برسانند. این فرایند به روش های مختلفی قابل انجام است مانند سرمایه گذاری در طلا، مسکن، ارز و… که مدیریت ریسک و انتخاب یک استراتژی مناسب از فاکتورهای اساسی آن به شمار می روند. مدیریت سرمایه یکی از تصمیمات مهم اقتصادی در زندگی هر شخص است و به او این اطمینان را می‌دهد که سرمایه خود را به بهترین شکل استفاده کرده است.

اگر شما هم می خواهید که سرمایه خود را به بهترین شکل مدیریت کنید و علم مدیریت سرمایه را به طور کامل آموزش ببینید ما دیده بان ثروت را به شما معرفی می کنیم. این گروه ارائه دهنده دوره های آموزش سرمایه گذاری می باشد و اهداف این دوره ها آشنایی افراد با مفاهیم کلیدی و استراتژی های به روز در دنیای سرمایه گذاری می باشد.

مدرسین این دوره تخصصی جناب دکتر مهدی سماواتی و ابراهیم علیزاده از بهترین های دنیای اقتصاد هستند. دکتر مهدی سماواتی دارای تمام مدارک حرفه ای بورس و مدیریت ریسک از آمریکا بوده و جناب علیزاده نیز دارای سابقه طولانی و درخشان در روزنامه نگاری اقتصادی و در مجموعه های تجارت نیوز، اقتصاد نیوز و… می باشند. جهت دریافت اطلاعات و راهنمایی های بیشتر درباره دوره های آموزشی و نحوه تهیه دوره های مدیریت سرمایه با شماره زیر تماس بگیرید.

02188562499

برای شرکت در دوره راهکار جامع مدیریت اقتصادی روی لینک زیر کلیک کنید:

مقاله پیشنهادی:

در سرمایه گذاری چه مواردی را باید در نظر گرفت

نظرات